Wedstrijdverslag regiofinale schoolvoetbal 2022

Arnold KramerNieuwsberichten

De meiden van de Lichtlijn 4 vertrokken om 12.30 uur richting Wognum. Zij mochten, omdat ze eerste waren geworden, meedoen met de regiofinale.

Vol gezonde spanning en enthousiasme begonnen de dames aan hun eerste wedstrijd. Deze werd met 6-3 gewonnen door de dames. Mirte, de topscoorster, schoot de eerste twee binnen. Bana en Romy scoorden ook en Sofie zorgde samen met Million en Feruz voor een sterke verdediging en assists. Ninthe verdedigde het doel en liet bijna geen bal doorgaan. De meiden stonden vol enthousiasme klaar om aan hun tweede wedstrijd te beginnen, maar helaas kwam de tegenstander niet opdagen. Dit betekende dat de meiden hun tweede wedstrijd ook hadden gewonnen. Tegenstander drie was een team waarin twee meiden bij jong Ajax speelden en dit was goed te merken. Ondanks het goede storen van Bana, Feruz en Million kwamen de tegenstanders steeds meer op onze helft. Sofie, de Virgil van Dijk,  van Lichtlijn 4 kon toch aardig wat ballen weer naar voren schoppen, zodat onze topspitsen Mirte en Romy weer op het doel van de tegenpartij konden scoren. Helaas gingen de ballen net naast of over. De tegenpartij schoot daarentegen heel hard op onze keeper Ninthe, die elke keer wel in de goed hoek zat, maar niet bestand was tegen de loeiharde schotten op doel. Met 5-0 en wat pijntjes verlieten de meiden licht vermoeid het veld.

Ze mochten de kruisfinale spelen. Na wat chocola en ijsjes gingen de meiden vol enthousiasme van start. Binnen no-time stonden de meiden op 2-0 achter. De meiden van Lichtlijn 4 lieten hun hoofd niet zakken, maar kwamen terug en was het 2-2. De meiden kregen er vertrouwen in en het was tot de laatste minuut spannend. Helaas scoorde de tegenstander in de laatste minuut en hadden de meiden de kruisfinale verloren. De meegereisde ouders hebben de kinderen voorzien van support, wat lekkers en bemoedigende woorden.

Ze kunnen terugkijken op een mooi toernooi, waarin coach Garmt zeer trots was op zijn pupillen. Hij zag ze iedere wedstrijd weer een beetje groeien en onder zijn leiding hebben de meiden het beste uit zichzelf gehaald! Na afloop kregen de meiden een mooie medaille als aandenken aan dit toernooi en deelde oma/ juf Fenny ook nog wat lekkers uit. Voordat we aan de terugreis begonnen, kregen de kinderen nog een patatje.