Wat ruikt het lekker in groep 1/2 A!

Alice PostNieuwsberichten

We zijn druk aan het werk geweest de afgelopen weken. Molens maken, sinterklaasmutsen, kerstkransen, lantaarns en windlichtjes.
Heerlijk knutselen met een muziekje op de achtergrond en lekker meezingen. Van de duplo een mooie sinterklaasboot bouwen. Letters maken van zand. Sommige kinderen kunnen al een woordje maken.
De aankomst van Sinterklaas op de shovel vonden we erg leuk! Sinterklaas en de pieten vonden ons bakkersdansje prachtig! We zijn naar het sinterklaashuis in Bergen geweest.Daar heeft u al foto’s van gezien in ons fotoboek
Speculaas, pepernoten en appelflappen bakken! Wat rook het heerlijk in onze klas! Het thema
‘De Bakker’ paste goed bij het Sinterklaas en Kerstfeest.
Knutselen is goed voor het oefenen van de fijne motoriek van de kinderen. Voor de molen moesten ze 16 vierkantjes vouwen. Dat was een precies werkje!. De kinderen mochten naar het digibord kijken hoe ze dat moesten doen. Veel kinderen vinden het nog lastig om netjes te knippen maar ze hebben goed hun best gedaan.
Bij juf Ciska hebben de kinderen pietengym gehad en ze kregen een echte pietendiploma!
Natuurlijk hebben we het vaak gesproken over de geboorte van Jezus en geluisterd naar alle verhalen die daar bij horen. Vraagt u er thuis maar eens naar. Ze kunnen u er vast veel over vertellen.Wij willen alle ouders die ons hebben gereden naar het Sinterklaashuis en die mee geholpen hebben met het bakken, nog een keer heel hartelijk bedanken!

Wij wensen u allemaal hele fijne feestdagen en een gezegend nieuwjaar!

Juf Alice Post en de kinderen van groep 1/2A