verlaat nieuwsbericht groep 8

Arnold KramerNieuwsberichten

Weet je dat de lente komt…

Wat worden we blij en vrolijk van de zon, alles begint weer te kriebelen zowel buiten als binnen. We hebben het goed met elkaar in groep 8! Ik, juf Imre, geniet erg van de groep. Mijn eerste weken zitten er op en ik heb de groep leren kennen als een gezellige, gemoedelijke en enthousiaste groep kinderen. Er zit een hoop spontaniteit en creativiteit in deze groep, maar we kunnen ook goed en geconcentreerd werken. Over twee weken maken wij de eindtoets en daarna hebben we de drukste periode van dit schooljaar gehad. We werken langzaam en zeker toe naar de volgende stap in ons leven: “de middelbare”. Maar voor het zover is willen wij als leerkrachten de kinderen nog zoveel mogelijk meegeven. Ook zien we samen uit naar het kamp en de musical. Over dat laatste gesproken… Wij weten inmiddels welke musical we gaan doen! Benieuwd? Wij zeggen nog helemaal niks… 😉 Het belooft een spetterende én spannende avond te worden.

Momenteel ligt er in de klas veel nadruk op werkwoordspelling en rekenstrategieën. En naast alle drukte en harde werken is er ook tijd voor leuke leerzame lessen, wat te denken van de les “blij schuldenvrij”. We hebben heel veel geleerd over centen; hoe ga je ermee om, en juist hoe het niet moet! Heel leerzaam allemaal. Ook tijdens thema hebben we ontzettend veel geleerd over kunst, en specifiek over Pablo Picasso, kubisme, expressionisme, technieken, beeldaspecten en veel meer. Ook zijn we lekker creatief bezig en hebben we een eigen masker gemaakt in de stijl van Picasso, je herkent de vreemde ogen direct, en de kubistische vormgeving. We hebben niet alleen over Picasso geleerd, want we zijn ook in het atelier van Keith Haring en Vincent van Gogh geweest en hebben daar weer allerlei andere technieken en woorden geleerd.

Inmiddels zijn we met ons nieuwe thema gestart. We gaan ons de komende weken verdiepen in verschillende beroepssectoren. Snuffelen aan de toekomst! Volgende week mogen we een kijkje nemen bij Woningstichting Den Helder, waar we ook zelf een bouwplaats mogen betreden. Compleet met veiligheidshesjes en helmen. We hebben er zin in!

Groet,

Namens groep 8

Juf Imre & Meester Arnold

Picasso atelier (maskers maken)

rekenles over schaal

groep 8

meester Arnold doet mee.