Uit groep 3/4

Ineke Van der HorstNieuwsberichten

Hallo allemaal,

De afgelopen weken hebben we met ons thema gewerkt over muziek.

We hebben het gehad over:

  • De soorten muziekinstrumenten
  • Welke tegenstellingen in de muziek zitten: hard en zacht, hoog en laag, snel en langzaam, vrolijk en verdrietig, enz.)
  • het opschrijven van muziek.
  • het maken van muziek

We hebben gebruik gemaakt van liedjes over muziek, afleveringen van huisje boompje beestje. En we hebben naar een stukje van een concert van de jostiband gekeken.

En we hebben vooral heel veel muziek gemaakt. De kinderen vonden het leuk om op de instrumenten te spelen. In groepjes hebben ze een eigen muziekstuk gemaakt. De groepjes hebben zelf een manier bedacht hoe ze hun muziek zouden opschrijven. Erg leuk dat de kinderen zo betrokken zijn.

En wist u trouwens dat de kinderen ook drumles hebben gehad van een meester? Op de site www.teamtalento.nl staan allerlei lessen. In het filmpje legt een meester een drumoefening uit en daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Tijdens het wisselen van de les hadden we regelmatig een lesje drummen. De kinderen trommelden (heel hard!!) mee met hun handen en voeten. Het was wel heel moeilijk dat je met je handen een andere ritme moest doen dan met je voeten.

Deze lessen zijn erg handig voor juffen die niet zo muzikaal zijn 😉

De kinderen krijgen aankomende vrijdag nog een muziekles van iemand buiten de school.

Helaas lukt het niet om foto’s op de site te zetten.