Thema bakker

Alice PostNieuwsberichten

Wij wensen iedereen een gelukkig nieuwjaar!

Voor de kerstvakantie hebben wij in groep 1/2b met elkaar gewerkt over de bakker. Nu weten we hoe er van een graankorrel brood gemaakt wordt. In de bouwhoek hebben we molens gemaakt, van binnen en van buiten. We weten wat een molensteen doet en hoe de wieken werken. Wist u dat er heel veel molens staan in Noord-Holland? Onderweg naar het Sinterklaashuis hebben wij er veel gezien! Ook kunnen we brood bakken, dat hebben we gedaan op school. We hebben bruin brood gemaakt, maar ook wit brood. Zo weten wij nu hoe gist werkt en wat het verschil is tussen bruin brood en wit brood. In onze bakkershoek hebben wij cupcakes gemaakt van klei, maar ook kruidnoten en kerstkoekjes om echt op te eten!

Natuurlijk hebben we ook gewerkt over Sinterklaas en Kerst, de klas moest wel mooi versierd zijn! We hebben dennenbomen gemeten met een liniaal, we hebben kleuren gemengd, we kennen de kleurencirkel en we hebben kerstkransen en kerststerren geknutseld. Ondertussen hebben we ook kerstliederen geoefend voor de kerstviering. Als klap op de vuurpijl hebben we ook nog mooie tekeningen gemaakt over het vuurwerk.

Deze week zijn we begonnen met werken over de winter. Dit is maar een kort thema, omdat we over drie weken starten met het nieuwe schoolbrede thema ‘Kunst’. Wij gaan werken over de kunstenaar Kandinsky.

Groetjes van groep 1/2b