Op je gezondheid!

Alice PostNieuwsberichten

Beste allemaal,

De afgelopen twee maanden hebben we op school gewerkt aan het thema ‘op je gezondheid’. Bij ons in groep 1/2b stond het ziekenhuis centraal. We hebben van onze huishoek een ziekenhuis gemaakt. We hebben een behandelkamer en een wachtkamer. Sommige kinderen hebben spulletjes meegenomen, zoals dokterskoffers, een infus, handschoenen, verbanddozen, enz. Op de vragenwand in de klas hebben we vragen gesteld en beantwoord over dingen die we van het ziekenhuis wilden weten. Bijvoorbeeld vragen als ‘waarom zitten de spullen in de verbanddoos in plastic of papier verpakt?’ Antwoorden hebben we gezocht in boeken en in filmpjes, maar we hebben ook een geneeskunde student in de klas gehad en we zijn naar de huisartsenpost in het ziekenhuis geweest. Hier konden we ook antwoorden vinden op onze vragen. Zo weten we nu bijvoorbeeld wat een stethoscoop is, hoe een bloeddrukmeter werkt en wat je kunt zien met een röntgenapparaat. We hebben de letters ‘s’ van stethoscoop, ‘d’ van dokter en ‘z’ van zuster geleerd, zijn aan het hakken en plakken van woorden geslagen en hebben verschillende telspellen gespeeld.

Naast het thema zijn we in groep 2 ook begonnen met het strikken van veters. Er zijn al verschillende veterstrikdiploma’s uitgedeeld!

Het volgende thema gaat over Agent en Boef. We starten hiermee op maandag 19 maart.

In de afgelopen periode hebben we afscheid genomen van juf Annemieke. Zij is van november tot en met januari onze juf geweest. Gelukkig hebben we net zo’n leuke juf teruggekregen: juf Marieke. Vanaf april is juf Eline er op maandag en dinsdag en juf Marieke op woensdag en donderdag. Nu is juf Marieke er alleen op donderdag.

Groetjes van Groep 1/2b