Nieuws van groep 1/2b – Hoedje van papier

Alice PostNieuwsberichten

Hallo allemaal!

We zijn ondertussen alweer drie weken op weg in het nieuwe schooljaar en we werken over het thema ‘hoedjes’.

We hebben prachtige hoedjes van papier gevouwen en mooie hoedjes gestempeld. Ook hebben we met elkaar een hoedenwinkel geopend. Onze winkel heet ‘hoedje van papier’.

Ook zijn we weer begonnen met de activiteiten van onderbouwd. Zo zijn we bezig geweest met de letter ‘p’ van pet en hebben we geoefend met tellen.

Net zoals vorig schooljaar hebben we ook deze week de bieb weer bezocht. In kleine groepjes zijn we in de bieb op zoek geweest naar de plekken die op het fotozoekblad stonden. We weten nu waarom er een computer in de bieb staat en waarom er plaatjes op de zijkant van een biebboek staan. Na onze speurtocht in de bieb hebben we ook nog heerlijk in prentenboeken gelezen. We mochten er allemaal één uitkiezen en meenemen naar school.

Ondertussen is de zomer weer voorbij en is de herfst begonnen. Het volgende thema op school is dus ook ‘herfst’. We zullen onder andere in het bos op zoek gaan naar herfstspullen om zo meer te ontdekken over dit seizoen. Ook gaan we meer leren over verhalen.