Nieuws van de kinderen uit groep 5/6

Ineke Van der HorstNieuwsberichten

Het schrijven van grappige verhalen:

We bekijken een foto en letten op de details. wat zien we allemaal? Wat is hier gebeurd? Waarom staat hier een grote vork in de weg? We schrijven de eerste 2 zinnen van het verhaal op. We draaien de eerste zin naar achteren en geven ons blad door aan een andere leerling. We draaien ook de tweede zin naar achteren en geven het blad weer door. We schrijven zin 4 onder zin 3 en zo gaan we maar door. Wat een grappige verhalen hebben we gehoord.
Hier volgen een paar voorbeelden.

Ik zie een reuzen vork.
Hoe komt die vork daar?
Misschien heeft een reus die daar in de weg geprikt.
Ik ga maar eens kijken of ik daar ook en mega mes kan vinden.
Dan kan ik daarna nog een bord en een servet zoeken.
En dan picknicken met veel worst.
Dat is lekker.
Natuurlijk is dat lekker.

Leuk wat zie ik daar?
Een reusachtige vork.
Ja ik geloof mijn ogen niet.
Wat een vork waar komt die vandaan?
Ik denk uit de besteklade van mijn moeder.
Of komt hij van mijn opa?
He van wie is die vork?
Van een dier maar van welk dier?
Ik denk niet van een dier, maar van een reus.
O nee, wat moeten we nu doen?
Ga je snel verstoppen.
Ik zie geen verstopplekje.

Wat zie ik daar, wat een wegversperring.
Het is een mega vork, waar zou die vandaan komen?
Ik denk dat die vork uit de lucht is gevallen.
Nee hoor dat kan niet.
Ik denk dat een reus dat heeft gedaan ofzo.
Nee, ik denk dat het een draak is geweest want reuzen bestaan niet.
Maar draken bestaan toch ook niet?
Draken hebben nooit bestaan.
Dat is waar.
Maar wat nu………..

Wat zie ik nou?
Een reusachtige vork, waar komt die vandaan?
Ik denk uit de lucht.
Maar hoe dan?
Door een reus misschien?
Uit zijn besteklade.
Of regent het mega vorken. Wie weet wat er allemaal gebeurt in Nederland?
Dat kan inderdaad kloppen.
O, nee dan is het rennen geblazen.
Sneller, sneller kom nou.

 

Over het thema:

Het thema gaat over EHBO. heel ⅚ doet het thema EHBO. we leren allemaal verschillende dingen zoals wonden breuken flauwvallen botbreuken bloedneus en andere dingen. met 2tallen werken de kinderen van ⅚ en daarom weet groep ⅚ meer over EHBO (Amy S en Joas)

Het thema ging over EHBO en ik vond het een leuk thema omdat we hebben geleerd om mensen EHBO te verlenen. Zoals bij een brandwond. Bij een brandwond zorg dat je zo snel mogelijk onder lauw water doet. dat moet je doen bij brandwonden en je hebt nog veel meer wonden (Manne)

 

Over de inloopmiddag:

Bij de inloopmiddag kwamen de ouders kijken wat wij deden voor het thema. Toen gingen we hun uitleggen waar wij informatie moesten vinden over het onderwerp. En we speelden ook een soort toneel om het duidelijk te maken (Jenayro)

Het was een leuke inloopmiddag. En de ouders hebben veel geleerd. We hebben veel dingen vertelt over: de bijtwonden en bloetneusen (Jesper)

 

Gedicht over het thema:

EHBO hadden we geleerd
wij weten al veel
wij willen het u laten weten
daar hebben we veel voor gezweten
om dit gedicht te laten klinken
als u iets wil weten vraag het maar aan ⅚
dan bent u op u best
het menselijk lichaam is heel groot
maar gelukkig zijn wij nog niet dood
anders had u niks kunnen weten
over de weetjes van ⅚ (Lisa)

Ehbo leer je zo
Ehbo is een cadau
als je helpt ben je een held
Ehbo is een geschenk
met een beetje denk
Lees meer op: www.ikehbo.nl
dan weet je het wel
durf jij te helpen? (Luuk)

Op school heb je heel veel lol.
maar je kan ook vallen.
dan hoor je heel veel knallen.
dan heb je iets gebrooken
dan moet je in een rolstoel
de botten zijn gebrooken (Abigail en Isabella)

 

Stripverhaal over het thema:

 

 

 

 

Tekening over het thema: