Nieuws uit groep 3

Martha TamsNieuwsberichten

Groep 3

Koekjes bakken. Wat een feest. Eerst alles afwegen en dan heerlijk kneden met je handen, deeg platdrukken en natuurlijk stukjes proeven. We gebruikten deegvormpjes met letters en cijfers. Daarna de koekjes proeven…….heerlijk. Zo kun je een les uit lijn 3 combineren met een rekenles wegen. Ook oefenden we de afgelopen weken met geld. Welke waarde hebben de muntstukjes? Hoe betaal je, welke munten kun je gebruiken? Ja als je iets in onze boekwinkel wilt kopen moet je natuurlijk wel kunnen betalen, want pinnen kun je bij ons niet.

Wat zijn de openingstijden van het restaurant? Klokkijken is dus ook belangrijk. Dus oefenen we nu de hele en halve uren.

We hebben vorige week een leuke inloopmiddag gehad. Veel enthousiaste ouders en grootouders zijn in onze boekwinkel geweest en hebben daar een boekje gekocht. Ook konden ze genieten van een zelfgebakken koekje en een glas limonade in ons net opgerichte restaurant: de Leeseter. De kinderen lazen ook allemaal een boekje voor, er waren obers die de bestellingen rond brachten en er werden leesspelletjes gespeeld.

Wat gaat dat toch snel. Nog maar krap 9 weken leesonderwijs en dan al een boekje voor kunnen lezen. Elke week komen er weer 2 letters of klanken bij.

De kinderen kunnen straks ook thuis oefenen met Lijn 3 door middel van spelletjes op de computer. U als ouder moet ons dan even een mailadres doorgeven waarop wij de link door kunnen sturen.

Deze week gaan de lampionnen mee naar huis. Ze zijn prachtig geworden. Mooie herfstbladeren en spinnenwebben en een echte spin. Allemaal zelfgemaakt. Dank aan alle moeders die ons steeds helpen bij de activiteiten.

Zelf ontwerpen maken met lego van een restaurant of een kast maken van constructiemateriaal voor ons restaurant, allemaal activiteiten die ook bij ons gedaan worden.

Ons nieuwe thema heeft als onderwerp ‘eet smakelijk’. Leescafé de Leeseter zal in de klas blijven en verder worden uitgebreid met een ‘echte’ keuken. Voor de keuken zijn wij nog opzoek naar keukengerei. Heeft u thuis nog iets liggen wat wij kunnen gebruiken? Tijdens dit thema gaan we verder werken met recepten, het wegen van ingrediënten, uitzoeken wat gezond is en ongezond etc. Ook zullen we rondom Sinterklaas en Kerst aandacht besteden aan de lekkere dingen die we eten tijdens deze periode. We verwachten veel lekkers uit de keuken van groep 3!