Nieuws uit groep 1/2/A

Alice PostNieuwsberichten

21 juni 2017

Zomer thema Reizen
Vandaag is de zomer begonnen.Wat een heerlijk weer! Afgelopen maandag was het wel erg warm! De kinderen zochten de schaduwplekken op het plein op om daar lekker te kunnen spelen.
De afgelopen twee weken zijn we aan het toetsen geweest, die overigens goed gemaakt zijn! Gelukkig is dat achter de rug en kunnen we weer verder met ons thema Reizen. Op onze Facebook pagina kunt u de mooie  ballonnen van opa Jan die op vakantie ging bekijken. Ze hangen in de hal van onze school.

Reisbureau
Groep 2 heeft met een aantal moeders verschillende reisbureaus in Den Helder bezocht. Ze hebben allerlei spulletjes mee gekregen om het reisbureau in onze groep in te richten. Ze mochten ook van alles vragen. Moeders, heel hartelijk bedankt voor het begeleiden van deze kinderen!
De kinderen van groep 2 mochten helemaal zelf bedenken hoe  de hoek van het reisbureau ingericht moest worden en hoe je daar kunt spelen. Aan het einde van het schooljaar hebben ze wel wat uitdaging nodig. Het resultaat is prachtig geworden! Ik ben trots op ze!
Er worden heel wat reisjes geboekt in reisbureau ‘TOEPIE’. Deze naam heeft Janoah bedacht. Vandaag mochten Jonathan en Silas ‘vliegtickets’ maken op de computer. Ze gingen de namen van verschillende landen na typen. Best wel moeilijk, ze moesten zich goed concentreren. Op het laatst mag er een mooie sticker van het reisbureau opgeplakt worden. Ze zijn er best druk mee!

De campinghoek
De kinderen van groep 1 bezoeken regelmatig de campinghoek. Je kunt er lekker in een tentje zitten. Er staat ook een barbecue. Het ruikt er heerlijk naar gebraden worstje en sateetjes!
Mmmmmm..! Met de blokken kunnen muurtjes gebouwd worden en er is zelfs een zogenaamd vuurtje gemaakt. Geweldig!
Het tentje van Jet mocht gebruikt worden en Menno heeft z’n barbecue even uitgeleend. Andere kinderen brachten weer campingservies mee. Het ziet er gezellig uit!

Buitenspeeldag
Wat hebben we een plezier gehad op de Buitenspeeldag. Stichting Present organiseert al een aantal jaren zo’n dag op het terrein van Noorderhaven en had ons ook uitgenodigd.
Er was van alles te doen, zoals voetballen, schminken, bellen blazen, verven, kijken naar een voorstelling, ezeltjeprik etc. etc.We kregen drinken, fruit en ook nog een ijsje.
Volgend jaar hopen we weer van de partij te zijn. Ook nu wil ik weer alle moeders bedanken die de kinderen gereden hebben en mee geholpen hebben met het begeleiden.
Zonder jullie hulp is dit allemaal niet mogelijk.

De speeltuin in Hippolytushoef
Vorig jaar zijn we met de kleuters naar de speeltuin in Hippolytushoef geweest, dat was een succes. Dit jaar gaan we weer, maar dan niet met vijftig kleuters tegelijk, daar is de speeltuin te klein voor. Groep 1/2 B gaat op woensdagmorgen 5 juli en groep 1/2 A gaat op donderdagmorgen 6 juli.
Omdat de kleuters dit jaar geen schoolreisje hebben gehad i.v.m. een krap budget, is dit een goed alternatief .
Er staat een groot hek om de speeltuin met een poort die op slot kan zodat u niet bang hoeft te zijn dat kinderen weg kunnen lopen. De speeltuin is goed overzichtelijk.
We hebben er natuurlijk weer zin in.

Hartelijke groet, Alice Post

 

De inrichting

Waar liggen de landen?

Ticket maken

Waar wilt u naar toe reizen?

Zoeken naar de goede letters

Op bezoek in het reisbureau

We hebben het allemaal goed bekeken

Op de camping…..