Nieuws groep 5/6

Martha TamsNieuwsberichten

Bij het thema is ook groep 5/6 bezig geweest met Kunst. Zij hebben prachtige kunstwerken gemaakt. Bijvoorbeeld een kunstwerk volgens de Stijl, Ton Schulten, Gustav Stimmt, Vincent van Gogh en een zelfportret. En zelfs eentje met woorden! De kinderen hebben namelijk elfjes (gedichtjes met elf woorden) geschreven. Hierbij moesten de kinderen als eerste een kleur opschrijven. Dit was het eerste woord. Daarna kwamen twee woorden waar ze aan dachten bij de kleur, dan een gevoel daarbij en verder nog woorden die ze er bij vonden passen.
Tijdens een andere taalles hebben de kinderen vragen over kunstenaars of kunstwerken bedacht en antwoorden daarvan opgezocht op internet of in boeken. Ze vinden het erg leuk om op de Chromebooks te werken.

Deze klas kan ontzettend mooi zingen. We zijn zelfs al aan het oefenen voor Pasen. Vandaag hebben we een muziekles van Triade gehad. We begonnen in de klas met zogenaamd muziekinstrumenten bespelen en raden welk instrument het kan zijn en we hebben ritmes geklapt. Vervolgens gingen we naar de kleuterklassen waar allerlei instrumenten klaarstonden voor ons. Er was een drumklas en gitaarklas. In de drumklas speelden de kinderen op allerlei soorten trommels. In de gitaarklas mochten de kinderen gitaar proberen te spelen. Aan het einde kwam het bij elkaar en hadden we een concert. Het was erg leuk! We hebben echt een muzikale klas.