Lente in groep 1/2b!

Alice PostNieuwsberichten

De kip en de haan

We werken ondertussen alweer drie weken over de lente. We leren onder andere hoe kuikentjes uit het ei kruipen. We hebben het boek ‘Dottie’s eieren’ gelezen en goed gekeken hoe kuikens, kippen en hanen eruit zien. We mochten een haan met een hele mooie staart verven op het verfbord. Wat een prachtige schilderijen zijn dat geworden! Groep 1 is aan de slag gegaan met klei. De kinderen hebben kippen, eieren en kuikens gekleid. Groep 2 is bezig met het maken van een kip van papier maché. We zaten tot onze ellebogen in de lijm, maar de kippen worden erg mooi! Ook de kuikentjes van groep 2 die gestempeld zijn met vorken, zijn erg schattig geworden!

Bloembollen

We leren ook welke bloemen uit bloembollen komen. In de klas hebben we ook bloembollen staan: hyacinten en narcissen. We weten ook hoe krokussen, tulpen en sneeuwklokjes eruit zien. De kinderen hebben met een vork, een wattenstaafje en verf tulpen gestempeld. Ook mochten ze zelf in de vouwhoek bloemen vouwen. Er zitten hele mooie tulpen bij!

Onderbouwd

De afgelopen weken zijn we voor taal onder andere bezig geweest met rijmen, tegenstellingen en klankgroepen. Tijdens de rekenactiviteiten gingen we aan de slag met sorteren, lengte, tijdsbesef, getalsymbolen en het spiegelen van vormen. Ed met de Rijmpet is ook weer langs geweest om ons gedichtjes aan te leren over de lente:

Bloemen plukken

Rood met geel

En groene blaadjes aan de steel

 

In het grote kippenhok

zitten kippen op een stok

Kakel, kakel tok, tok, tok

 

Tik doet het kuikentje

Tik, tik, tik,

Dag mama,

Hier ben ik

 

Helderse Vallei

We zijn samen met groep 1/2a op bezoek geweest bij de Helderse Vallei. We hebben veel dieren gezien: de koe, de ezel, de pony, kippen en een haan, schapen en geitjes. We mochten zelfs knuffelen met de lammetjes! We hebben ook nog gespeeld in de speeltuin en hebben over het blote-voeten-pad gelopen (wel met schoenen aan). Het was een leuke dag!