Jonge dieren themaverslag

Arnold KramerNieuwsberichten

Eva: Het leukste van een thema is als het begint, dan ben ik benieuwd waar het over gaat. Het ging over dieren. Ik heb veel van andere dieren geleerd die ik nog niet kende, bijvoorbeeld een ooievaar. De boerderij vond ik leuk, je kon kijken bij de koeien en je mocht ze ook aaien.

Valentijn: Ik heb boven gespeeld in het Dierenpaleis en toen ging ik naar de dokter en daar kreeg mijn knuffel een prik. Ik had een muis en een hond. Op de boerderij vond ik het eten van de dieren leuk. Want ze eten hun eten steeds weer. Ze herkauwen. Ik heb een poes geknutseld en het hoofd is erg goed gelukt.

Dylan: Ik heb veel geleerd. Dat je met een telescoop een hart van een dier kunt horen. En dat we knuffels mee mochten nemen. Mijn schaapje en konijntje zijn hier op school geweest. Op de boerderij vond ik de konijntjes leuk.

Mirte: We hebben dieren verzorgd in het dierenpaleis, dat is het asiel. Je mocht de dieren uitlaten en verzorgen. Je kon ook naar de dierenarts als ze een gebroken poot hadden. Dat was bij de Dierenredder. Ze kregen ook een paspoort die moest je invullen en vertellen of het een mannetje of een vrouwtje was en dan werden ze gemeten, hoe lang ze waren en ze gingen op de weegschaal en soms kregen ze verband om.

Carrissa:Ik ging in de hal: een Geitje bij spelen Dat is een boek en dat lees je voor. Er waren  allemaal poppen en wanneer je een dier zegt doen ze die omhoog. Je mocht ook een boerenpak (overal)aan en een pet op en klompen aan, als je het wilde.

Isabella: Ik heb geknutseld, ik heb een koe gemaakt. Hij staat in de wei. Hij is goed gelukt. Ik heb ook gespeeld in de boerderij in de hal. Ik mocht het verhaal voorlezen en ook de poppen er bij gehouden.

Uffeka: Ik ben de dokter geweest. Dan komt iemand met een dier dan vraag je wat er gebeurd is. Bijvoorbeeld een been gebroken of een nek en dan ga je er verband omwikkelen, maar eigenlijk moet je eerst een foto maken maar dat konden wij niet.

Ze kregen medicijnen en moesten die ook betalen. Ook was het leuk dat mijn paardje ook patiënt mocht zijn, toen ik ging ik zelf naar de dierendokter.

Manuel: Het dierenasiel was leuk. Daar kon je dieren voeren en ze uitlaten. Je kon ze ook kammen. Ik heb een rat meegenomen. Ik ben ook bij de dierenarts geweest want zijn staart was gebroken. De dierenarts heeft er verband omheen gedaan. Ik kreeg ook medicijnen en een dierenpaspoort.

Yeva: Ik vond het leuk in de dierentuin. Daar sprongen aapjes op mij. Het dierenpaleis vond ik ook leuk. Daar verzorg je honden en konijnen. Dieren worden beter gemaakt er wordt een verband omgedaan. Je mag ze eten geven. Ik had een hond en een rat meegenomen.

Mijn hond had een gebroken poot.

Romy: Het dierenpaleis vond ik leuk. Ik kon met de dieren naar beneden naar de dierenredder. Ik ben met mijn big en hond geweest. Ik moest naar de dierenarts omdat de hond een gebroken poot had en de varken had een gebroken oor. De dierenarts deed er verband om en ze gaven medicijnen mee en nu zijn ze weer helemaal beter.

Athisaya: De dieren waren heel leuk. Ik vond het leuk om voer te geven. Ik heb een hondje meegenomen. Ze heet Saar. Ze is heel zacht. We werkten ook uit een map daar zaten allemaal stencils in. Ik heb allemaal gekke dieren gemaakt.

Jonathan: Ik vond alles leuk. De dierenredder en het dierenpaleis. De dieren eten geven en ik vond het ook leuk dat ik dieren ging helpen. Bij de boer gingen de koeien naar buiten. Ze gingen een frisse neus halen.Ik heb een koe geaaid. Er waren kalfjes. Eén was er een van een tweeling.

Menno: Ik vond de boerderij leuk. Ik vond het wel grappig dat de boer een soort hooi pakte, maar het was poep van de koeien. Het lag in een hok en koeien lagen erop. Ik vond de kalfjes schattig. Ik vond het leuk dat er ook een klein speeltuintje was. De koeien konden hun tong in hun neus stoppen.

Meike: Is ook naar de boerderij geweest en zag de koeien en de leuke kalfjes. Ze speelde ook  Het dierenpaleis en had haar lieve knuffels meegenomen die ze goed verzorgde en ook bij de dierenarts na liet kijken.

 

Boven op de vide was ons dierenasiel: het Dierenpaleis en daaronder had de dierenarts samen met zijn/haar assistent(e)  een praktijk: de Dierenredder. In de hal hadden we samen met groep ½ een hoek waar het boek: een Geitje bij werd uitgespeeld en waarbij ook een lied werd gezongen. Verder hadden we een leeshoek met heel veel boeken over ons thema en we hadden ook een hoek waar geknutseld werd en een hoek waar we nieuwe dingen ontdekten over onze knuffels. Natuurlijk moesten we ook een dierenpaspoort invullen waarin alle gegevens van onze knuffels stonden.