Imker in de klas van groep 4/5

Arnold KramerNieuwsberichten

Vorige week kregen wij bezoek in de klas, er kwam een imker langs! Dit is iemand die bijen houdt en verzorgt. Haar naam is Lia en zij kwam ons van alles vertellen over bijen. Ze had een mooie presentatie en veel spullen meegenomen. Ook had ze een bijenkast met echte bijen mee. Dit vonden wij heel interessant en ook een beetje spannend. Gelukkig zaten ze achter glas en konden ze er niet uit. Daarnaast konden we door een glas kijken met heel veel vakjes, alsof we door een insecten-oog keken. We mochten wat honing proeven en Lia had nog veel andere insecten meegenomen.

Matteo Bakker:

de imker is op bezoek

het was leuk die middag ! want

de imker was er het was leuk!

want we hebben honing geproefd

en ik heb het imkerpak aan gehad

en als allerlaatst een raadsel

hoeveel dieren leven in het bos?

heb jij het antwoord?

Jos Koorn:

De imker

Een imker heeft een imkerpak. Een imkerpak is een pak waar een soort net voor zit. Een imker is iemand die bijen heeft. En de bijen maken honing. De imker haalt de honing uit de kas.

 

Vandaag hebben we olv twee gidsen een wandeling gemaakt door het struingebied van Mariëndal. Dat vonden we allemaal erg leuk! En we kregen hele, hele natte voeten. Maar dat was ook leuk. Eén van de kinderen zei: Juf, ik heb een oceaan in mijn schoenen.