Ik wens jou…

Ineke Van der HorstNieuwsberichten

Het is al weer de derde schoolweek van 2018. Wij van groep 7/8 hebben al weer hard gewerkt! We zijn begonnen met een groepstekening. Samen hebben we stukje voor stukje gekleurd en in elkaar gezet. Een hele opgave, maar wel met een mooi resultaat!

Vervolgens hebben wij natuurlijk heel wat te wensen in het nieuwe jaar. Een aantal van deze wensen willen wij graag met u delen:

‘Mijn wens voor de wereld is dat iedereen gezond water heeft, want dan kunnen

wij nog heel lang op deze aarde leven en dat is gewoon fijn.’

‘Ik wens voor iedereen in 2018 genoeg eten/drinken. Want heel veel mensen hebben niet genoeg eten/drinken, omdat  sommige landen hongersnood hebben. En wij hier in Nederland hebben zat eten, maar in bijvoorbeeld in Afrika hebben ze heel weinig drinken en eten.

Dus mijn wens is dat iedereen in 2018 genoeg te eten maar ook te drinken heeft.’

‘Ik wens dat de HEER naar de aarde komt! Dan is er eindelijk vrede!’

‘Ik wens dat steeds meer mensen gaan geloven, omdat iedereen mag weten wie God is en bij Hem mag zijn!’

‘Mijn wens voor 2018 is dat er geen armoede meer is. Waarom ik wil dat er geen armoede meer is: Omdat er heel veel mensen zijn zonder geld kleding en eten en daardoor kunnen ze doodgaan. Niemand wil toch iemand uit zijn familie missen. Daarom wens ik dat er geen armoede meer is.’

‘Nog een wens voor 2018 is dat als ik en de rest van groep 8 naar de middelbare school gaan, dat we het dan goed hebben op onze nieuwe school. Waarom ik dit wil is omdat niemand het leuk vind als die op zijn nieuwe school gepest wordt. Daarom wens ik dat ik en de rest van groep 8 het goed heeft op de middelbare school.’  

‘Ik wens dat iedereen een huis mag hebben. En dat je mensen hebt die om je geven en van je houden. En dat iedereen welkom mag zijn.’

‘Voor school wens ik dat ze niet failliet gaan omdat dit de enige christelijke school in de helder is, en deze school is leuk.’

‘Mijn wens is dat er vrede komt in de wereld, omdat er heel veel oorlog is en dat is vreselijk! ik hoop heel erg dat er vrede komt.’

‘Ik wil dat groep 8 een leuk laatste jaar krijgt en, ook als we naar de middelbare gaan dat het dan goed mag gaan. En ik wil dat groep 7 ook een leuk jaar krijgt in groep 7 maar ook in groep 8.’

Naast puzzelen en wensen, zijn we ook hard aan het werk om een zelfportret te maken. Dit wordt niet zomaar een portret. Wij gebruiken 4 verschillende technieken en doen ons best om het portret zo echt mogelijk te laten lijken. Binnenkort hangen ze in school. U komt toch ook even kijken?