Het letterwinkeltje

Alice PostNieuwsberichten

Beste allemaal

De gouden weken zijn voorbij, afgelopen maandag zijn we gestart met het thema Boeken. In groep 1/2b hebben we van de postbode een koffer gekregen met hierin letters en een brief. De brief was van opa Brom. Hij heeft een letterwinkeltje, maar omdat hij nu op vakantie is heeft hij aan ons gevraagd om tijdelijk een letterwinkeltje te openen. Mensen hebben namelijk altijd letters nodig! Wij hebben samen nagedacht over hoe een letterwinkel eruit ziet, en wat er in moet komen. De huishoek hebben we omgetoverd tot letterwinkel en letterwerkplaats, zodat we niet alleen letters kunnen verkopen maar ze ook zelf kunnen maken. Heeft u nog mooie letters voor ons? Wij willen ze graag in onze letterwinkel verkopen!

Gisteren zijn we naar de bieb geweest, en daar hebben we ook heel veel letters gezien. We mochten allemaal een boek uitkiezen en meenemen naar school.

Vorige week dinsdag zijn we met groep 6/7 naar de duinen geweest. Juf Ine weet heel veel van de natuur en kon ons allemaal mooie plekjes laten zien. Zo hebben we ook heel veel appels kunnen plukken die we op donderdag hebben gebruikt voor onze appelcupcakes. Samen met de kinderen van groep 6/7 hebben we gewogen, gemeten, gemixt, gesneden en geroerd om de heerlijkste cupcakes te kunnen bakken. ‘s Middags hebben we met elkaar gepicknickt op het grote plein en lekker in het speeltuintje achter de school gespeeld. 

Groetjes van groep 1/2b