Herrie in het kippenhok van groep 1/2 A

Alice PostNieuwsberichten

Thema ‘Lente’
Daar zijn we weer! Het is lente, de Gorgels zijn vertrokken. Wat een drukte bij ons in de groep! In het kippenhok zijn kuikentjes geboren.Er wordt heerlijk mee gespeeld. De moeder van Jesse heeft meegeholpen met kippetjes haken. Heel hartelijk bedankt daarvoor! Manuel heeft een grote vos van huis meegenomen die wel trek in een kippetje of een eitje heeft.
Natuurlijk houden de kinderen de vos goed in de gaten!
We gebruiken voor het thema de prentenboeken ‘Dottie’s eieren’ en ‘Dotties kuikens’. In de hal en bouwhoek worden kippenhokken gebouwd. De kinderen mogen op de ipad kijken welk kippenhok ze willen bouwen.Best een moeilijke opdracht!
Heerlijk met de dieren van de boerderij spelen in het kinetisch zand. Kippen en kuikentjes vouwen.
Misschien bent u ons lenteliedje al tegen gekomen op Facebook?
Vorige week donderdag heeft Esmee Pama, de zus van Menno, groep 2 meegeholpen met het maken van een kip van papier mache. De kippen liggen nu te drogen.Ze worden nog mooi geverfd en beplakt!Een beste klus voor de kinderen
Digibord
In onze klas wordt het digibord  veel gebruikt. Er zijn kinderen die er moeilijke rekenspelletjes op kunnen doen. Ze moeten er wel goed bij nadenken en overleggen. Samenwerken dus!
Het Safarispel is ook een spel waar je goed bij na moet denken, dit doen de kinderen niet op het bord. Dat spel mogen we gebruiken van groep 3.
Onderzoekshoek
Geen ijsklontjes, zout, water en thermometers meer! De winter is voorbij. Nu zijn de kinderen druk bezig met het onderzoeken van magneten! Heeft u nog magneten thuis die wij mogen gebruiken?
Paasfeest
Volgende week  komt er in onze groep paasverteltafel. De kinderen kunnen daar het hele paasverhaal naspelen.We zijn ook al druk bezig met het oefenen van de paasliederen die we gaan zingen op het paasconcert. Binnenkort hoort u daar meer over.

Helderse vallei
Volgende week donderdag 23 maart gaan we naar de Helderse vallei. We hebben er nu al zin in.
Het is een mooie afsluiting van ons thema Lente!

Hartelijke groeten van Juf Welmoed Teertstra en Juf Alice Post