Groep 7 en 8 vertelt

Martha TamsNieuwsberichten

Groep 7 en 8 vertelt over de afgelopen weken.

 

introductie

Ik ben Richelle uit groep 8 en ik wil jullie wat vertellen over onze groep.

Onze groep 7/8 is echt een groep ⅞ geen groep 7 en groep 8. Lessen proberen we samen te doen, kinderen van groep 8 leggen uit aan kinderen van groep 7 en natuurlijk ook andersom. Daar leren we allemaal wat  van. We doen dus zoveel mogelijk samen, maar groep 7 gaat alleen hun bootje bouwen, net als dat groep 8 alleen de musical heeft. Met onze musical is het niet zo dat we alleen maar gezellige dingen doen en niets leren, we leren juist heel veel! Naast lol maken leren we ook acteren, dansen, zingen en samenwerken. Onze afscheidsmusical is op donderdag 20 juli. Op die avond hebben we ook onze afscheidsavond.

Voor het thema ´de grond in’ hebben we dit jaar een spreekbeurt gehouden, dat deden we in tweetallen. Wij hebben het gehouden over edelstenen, voor onze spreekbeurt hebben we een 8,5 gekregen.

We hebben in het thema veel geleerd, ook van de spreekbeurten die werden gehouden.

Op 23 mei gingen we op schoolreisje met groep 3-8 naar Drievliet. We mochten in groepjes het park in. Dat was heel gezellig. We hebben ervan genoten. Op 12 juli gaan we met groep 8 op kamp. We blijven 3 dagen in de Rovershut op texel. We hebben er heel veel zin in!

Ik heb genoten van dit laatste jaar op de basisschool. Ik hoop dat jullie hebben genoten van mijn stukje.

 

thema

Wij hebben in  groep ⅞ thema de grond in gehad.

Wij moesten ook een spreekbeurt doen voor de klas.

En een poster maken.

En daar kregen we dan een cijfer voor.

De meeste werkten in 2 tallen maar sommige in hun eentje

We hadden het over zout,goud,grotten,mol enz.

Ik moest in me eentje werken.

Ik had het over goud.

De spreekbeurten waren interessant en leuk.

Daan groep 7

 

 

Hoi ik ga iets vertellen over onze laatste thema. In de laatste tijd hadden we het thema De grond in.

Ik zat in een groepje met Silas. We hadden het onderwerp Vulkanen gekozen.

Met dit onderwerp hadden we veel ideeën over wat we konden doen, maar we hebben 3 beste gekozen. Het eerste was om een vulkaan te ontwerpen en straks hem te laten uitbarsten, maar helaas is het uitbarsten ons niet gelukt. Toch hebben we een mooie vulkaan gemaakt. Daarna ging ik aan de presentatie werken en Silas maakte de poster. Toen alles klaar was heb ik nog een vulkaan op de poster getekend. Jammer dat we geen tijd over hadden voor het leren van de tekst die we moesten zeggen tijdens de presentatie, anders zouden we wel een beter cijfer kunnen halen, maar we hebben ons best gedaan en we hebben zoveel gedaan als we maar konden. Ik vond het best een leuke thema en ik heb best veel geleerd.

Filip

 

Ik ben julian.Ons thema ging over de grond in. Ik hield mijn spreekbeurt over fossiele brandstoffen. Samen met tim.Het was een leuk thema .Ik had er veel van geleerd.En wist je dat 95% van de nederlanders op gas leeft en 5% op energie.

 

Dit is groep 7/8.

We zijn een actieve leuke groep.

Voor thema gingen we´de grond in´,dat houd in dat we in tweetallen spreekbeurten moesten vertellen over verschillende onderwerpen,bijv.:Vulkanen,grotten.edelstenen en fossielen.Zelf had ik het onderwerp over vulkanen.Ik en mijn tweetal Mathieu hadden erg ons best gedaan.We hadden een poster,een powerpoint en een proefje,dat werd een groot succes.Maar telkens als we het deden liep het helemaal over de tafel dus moesten we het altijd opruimen.Naast het proefje hadden we ook een powerpoint met veel informatie.Uiteindelijk kregen we als cijfer een 8,8.De rest kreeg ook een goed cijfer.Het was een erg leuk thema om te doen.

Mateo   

 

 

Op onze school hadden we het  thema de grond in, met dat thema moesten we groepjes kiezen. Wij ( ik en Richelle) hadden het onderwerp Edelstenen gekozen. Een leuk onderwerp          want ik wist al best veel over dit onderwerp omdat ik zelf edelstenen verzamel. Toen we alle info. hadden moesten we onze spreekbeurt houden. het ging heel erg goed! We hadden een 8,5! Toen we klaar waren waren we erg trots.

Marieke

 

De afgelopen inloopmiddag was leuk zoals: De vulkaan, Proeven waar je zoet zuur of zout proeft en Raden welke naam bij welke edelsteen hoort, we hebben er hard aan gewerkt maar niet alles is te vinden daarom hadden we een iets lager cijfer, Maar het was een erg leuk en leerzaam thema.

Marijn

 

bouw je bootje

Hier is een stukje over bouw je bootje. Geschreven door Sara
Wij doen met groep 7 mee aan sail. Wij gaan namelijk ook een bootje bouwen. (het kleinste bootje ter wereld waar je met twee personen in kunt zitten. Wij gaan het bootje bouwen met behulp van twee echte botenbouwers. De school betaalt een bootje, dat we gaan bouwen. Maar wij met groep zeven willen graag nog een bootje bouwen, maar dat kost 200 euro. Daarom doen wij heitje voor karweitje. We hebben het geld al bijna bij elkaar. We gaan bouwen op 21, 22 en 23 juni en op 24 juni (de zaterdag van sail) worden de boten te water gelaten. Dan kunnen jullie allemaal komen kijken.

 

Over Bouw je bootje:

Wij hebben als groep 7 geld gespaard.

Want wij mogen een bootje bouwen.

Maar dat bootje kost €200,-.

Daarom hebben wij 5 weken hard gewerkt en geld opgehaald.

We hebben ook al een paar sponsors en hebben dus 4 bootjes waarvan 1 zelf betaalt. Danique

 

Wij [groep 7] gaan bouw je bootje doen, dat is dat je omstebeurt per 2tal een bootje gaat bouwen. Dan ga je naar een plek waar kinderen van andere scholen ook naar toe gaan, daar liggen de materialen en als je uitleg hebt gehad dan mag je beginnen met het bootje bouwen.
21-22 en 23 juni gaan we beginnen met de bootjes maken en 24 juni gaan we met de bootjes [2 mensen per bootje] varen op sail den Helder.
Je kan de bootjes ook in verschillende kleuren doen zoals: groen, blauw, wit en grijs.
1 zo’n bootje kost 200 euro.

Lynn

Ik ben Feline en  ga iets vertellen over bouw je bootje.Wij als groep 7 gaan een eigen bootje bouwen op 21,22 en 23 juni gaan we een  bootje bouwen .En op 24 juni gaat het bootje te water met de sail .Van school kregen we al een bootje maar wij wouden graag nog een bootje dus zijn we geld aan het inzamelen voor nog een bootje we hebben het 2de bootje bijna.Als we we uiteindelijk het bootjes af hebben krijgen we een diploma.We hebben er zin in!!!!!

 

Wij groep 7 van de Lichtlijn gaan binnenkort een bootje bouwen voor Sail.Wij gaan op 21 22 en 23 Juni bouwen aan ons bootje en op 24 Juni gaan we er mee varen.Maar een bootje kost wel 200 euro maar wij regelen geld door rond de huizen te gaan voor sponsoren.

Jens

 

Ik ga het nu hebben over bootje bouwen.
Waar zal ik beginnen? Toen mijn groep het hoorde (groep 7) was iedereen blij. Lekker iets voor groep 7 alleen. Die dag waren er twee mannen om alles uit te leggen. We maken het bootje zelf. Van hout. En we schilderen het zelf. Maar natuurlijk helpen de mannen wel een beetje. Maar die bootjes kosten geld. Eentje betaalde school. Maar wij wilden nog een bootje. En een bootje kost wel 200 euro. Dat werd geld inzamelen. Maar het is ons gelukt. We hebben nu wel 4 bootjes! We hebben wel 2 mensen die een heel bootje voor ons wilden betalen. En voor eentje hebben we zelf betaalt. 21, 22 en 23 juni maken we de bootjes. En 24 juni gaan ze te water. Nou, dat was het dan. Ik ben klaar met praten.

Zanna

musical

We zijn nu bezig met de musical we gaan echt al heel erg vooruit . We moeten nu de kleding en de andere spullen verzamelen. We leren elke vrijdag en ook soms ook door de weeks. Ik vind dat ik een leuke rol heb en het past ook wel bij mij.  Er zijn ook andere rollen en eigenlijk vind ik ze allemaal leuk en grappig.We oefenen heel hard en soms gaat het ook een beetje mis maar dan beginnen we opnieuw en dan gaan we weer gewoon verder. We beginnen nu ook met attributen en dat gaat ook al heel goed. We moeten het nu ook zonder boekje gaan doen.  

Carmen

 

 

We oefenen de musical en dat gaat goed en vlot. We zijn een actieve klas.

Abyonie

 

Ik ga een stukje schrijven over mijn klas leventje.
Dus laten we maar beginnen. Ik ga over mijn spreekbeurt vertellen..
Mijn spreekbeurt het was best goed gedaan vond ik, want ik had het samen met Thijs gedaan en de teksten waren best goed alleen ik was een beetje zenuwachtig.
Maar mijn spreekbeurt was over opgravingen en we hadden het specifiek over de trix, pompei en over archeologen. We moesten het in de klas doen en de kinderen mochten vragen stellen aan ons en tips of tops geven. De juf had ons ook een cijfer gegeven en dat cijfer was een  7,5. Ik vond het een goed cijfer.

Snega

 

Hier is een stukje over bouw je bootje. Geschreven door Sara
Wij doen met groep 7 mee aan sail. Wij gaan namelijk ook een bootje bouwen. (het kleinste bootje ter wereld waar je met twee personen in kunt zitten. Wij gaan het bootje bouwen met behulp van twee echte botenbouwers. De school betaalt een bootje, dat we gaan bouwen. Maar wij met groep zeven willen graag nog een bootje bouwen, maar dat kost 200 euro. Daarom doen wij heitje voor karweitje. We hebben het geld al bijna bij elkaar. We gaan bouwen op 21, 22 en 23 juni en op 24 juni (de zaterdag van sail) worden de boten te water gelaten. Dan kunnen jullie allemaal komen kijken.

Silas

 

Ik ga niet vertellen wat de musical is, maar hij wordt echt super leuk! Elke vrijdag oefenen we aan de musical. Maar we oefenen ook vaak door de week. Tussen haakjes (Kom ook naar de musical!! Als je niet komt mis je echt iets)

Petra

 

Het gaat al heel goed het is een erg leuke musical. We (groep 8) zijn al druk bezig met alles verzamelen, want zonder spullen geen musical! En dat zou jammer zijn. Dus als u er benieuwd naar bent, kom dan kijken! Het is een erg humoristische musical met grappige personages. Als u tijd heeft kom dan op donderdagavond 20 juli naar de Dukdalf.

Iris

 

Ik moet een  stukje schrijven over onze school .Onze school is een  christelijke school, we hebben 8 groepen en ik zit in groep 8. Dus ik heb ook een  musical (Het dak eraf) daar zijn we elke vrijdag veel mee aan het oefenen ik ken mijn rol nu al uit mijn hoofd, ik heb best een leuke en makkelijke rol.

Marta

 

Ik wil nu wat over de musical vertellen.
Wij zijn meestal op vrijdag en soms ook door de weeks in het kleuterlokaal te vinden.
De musical zal plaatsvinden in de dukdalf.
Er zijn ongeveer 26 scène´s.

Mathieu

 

Dit is groep 7/8.

We zijn een actieve leuke groep.

Voor thema gingen we´de grond in´,dat houd in dat we in tweetallen spreekbeurten moesten vertellen over verschillende onderwerpen,bijv.:Vulkanen,grotten.edelstenen en fossielen.Zelf had ik het onderwerp over vulkanen.Ik en mijn tweetal Mathieu hadden erg ons best gedaan.We hadden een poster,een powerpoint en een proefje,dat werd een groot succes.Maar telkens als we het deden liep het helemaal over de tafel dus moesten we het altijd opruimen.Naast het proefje hadden we ook een powerpoint met veel informatie.Uiteindelijk kregen we als cijfer een 8,8.De rest kreeg ook een goed cijfer.Het was een erg leuk thema om te doen.

Mateo   

 

 

schoolreisje

We hadden 23 mei een schoolreisje naar familiepark Drievliet.

We gingen er met de bus naartoe en dat was erg gezellig.

Ik zat samen met mijn vrienden achterin de bus.

Er waren veel leuke attracties maar ook wat mindere.

Daan groep 8

 

Drievliet
Ongeveer een maand geleden is de hele school (behalve groep ½) op schoolreis geweest.
De schoolreis was naar drievliet.
Ik ben in veel leuke attracties geweest.
Iedereen had een groepje met wie ze het park door liepen.
De school trakteerde op patatjes.
Het was een leuke schoolreis.

Thijmen

 

Kamp

Groep ⅞ is de leukste groep van school!

12 juli gaat groep 8 naar kamp, dan gaan we naar texel ik heb er echt zin in!                                                                                                                                        

Er is één nadeel, er zijn wilde koeien,

Ik hoop dat ze niks doen.

Lyanne

 

Werken met chromebooks

Het volgende wat ik ga vertellen zijn de voor en nadelen van de chromebooks.
De voordelen zijn: Je hebt veel scherper beeld, De toetsen zijn wat uit elkaar dus je drukt niet zo snel op een ander knopje en de chromebook loopt niet zo snel vast.
De nadelen zijn: Je krijgt snel de neiging om op internet te gaan en als je iets voor jezelf moet doen kan iemand gauw spieken vanwege dat grote scherm.

Thijs

 

Chromebooks zijn handig want eerst moesten we altijd naar de hal en was er bijna nooit een computer vrij. Nu kunnen  we gewoon even bij een andere groep vragen: Mogen we jullie chromebooks lenen en dat is handiger en nu kan de hele groep werken.

Tim