Groep 3/4

Ineke Van der HorstNieuwsberichten

Hallo allemaal,

Tijd voor een berichtje uit groep 3/4.

De afgelopen weken stond in het teken van het afnemen van de CITO toetsen. We hebben hard gewerkt en goed ons best gedaan. Het was lastig om zoveel stil te moeten zitten, maar met leuke tussendoortjes ging het goed. Extra buitenspelen, even bewegen op muziek en even lekker gek doen.

Een leuke activiteit die we hadden waren de Nationale voorleesdagen. Zes ouders hebben aan het eind van de dag uit een boek voorgelezen. Genieten voor de moeders, de vader en voor de kinderen! Bedankt ouders!

 

Met ons thema werken we over de opticien en over het oog. We leren over het oog en we maken in de klas onze eigen “opticien-winkel”. We hebben op de kast al enorm veel soorten brillen. We maken kaarten voor oogmetingen en gaan daar nog meer over leren.

Afgelopen dinsdag kwam er een mevrouw op school. Zij is, door een oogziekte, blind geworden. En ze vertelde aan ons over het blind zijn. En hoe ze toch zelf een kopje koffie kan inschenken of kan koken. De kinderen mochten ook zelf dingen doen. Voelen wat er een zak zit, met een blinddoek om gaan tekenen, ruiken aan geurpotjes, braille lezen, lopen met een stok. Het was erg leuk. We krijgen ook een gymles waarin we dingen gaan doen/ervaren over blind zijn. Helaas was de gymjuf ziek, dus we hopen volgende week deze les te krijgen.

Volgende week starten we weer met het normale programma. Dan gaan we hard aan de slag met onze winkel “De opticien”.