groep 3

Martha TamsNieuwsberichten

Groep 3

We leren, maar hebben ook veel plezier.

 

Kent u chillezen?

We komen de dag voor de vakantie op school en nemen mee: sloffen, kussens, dekentjes, knuffels en eigen leesboeken. We gaan lezen in onze liefste houding. De laatste keer mocht dat onder en zelfs bovenop de tafels. We hebben veel plezier vooraf gehad, want we bouwden tenten om in te lezen.

 

Een gymles kan niet doorgaan in de gymzaal. Nou dan vullen we die tijd op onze eigen manier in.  We springen en bewegen op muziek. We spelen extra buiten of doen daar een spel. Of we spelen een spel in school. Een van de onderdelen is verstoppertje. Vier leerlingen gaan zich verstoppen. Er mag verstopt worden in alle lege klaslokalen, magazijnen, gangen en in de hal. De rest van de groep gaat zoeken. Heb je iemand gevonden dan krijg je een stip op je hand. Vier verschillende stippen? Dan ga je weer terug naar het lokaal. Een doorslaand succes.

 

Ons restaurant DE LEESETER  wordt voorlopig gesloten. Dat vindt iedereen jammer, maar ja aan alle leuke dingen komt een eind. We hebben ontzettend veel gebakken; koekjes, pizza’s, poffertjes en ook tosti’s. Het was iedere keer een feest om kok, ober of gast te zijn.

En dan na afloop opruimen en afwassen. Niet vergeten. Wist u dat, dat een hele happiness was. Het is iets wat je thuis nooit doet. En alles werd schoongemaakt. Een van de koks ging niet alleen de tafels afnemen maar ook alle richels en randjes in het restaurant.

 

Tekenen op de grond. Lijn 3 heeft het over ons lijf. Nou dan moet dat natuurlijk ook worden getekend. Liggend op de grond wordt iedereen omgetrokken. Dan uitknippen en kleuren of beplakken.  Maar juf het past echt niet op onze tafels. Vooruit dan maar, alle tafels en stoelen aan de kant en alles op de grond. De grond moet echt eerst geveegd worden, want wat nemen wij een zand mee naar binnen. Daar hebben we ook wat op gevonden: we trekken dikke sokken of sloffen aan in de klas.