Gezond bezig in groep 1/2 A

Alice PostNieuwsberichten

Ja ja , in de groente en fruitwinkel worden gezonde dingen verkocht!
Maandag 29 januari was de officiële opening.
Voor die tijd is er hard gewerkt om de winkel gezellig te maken en te zorgen dat er genoeg groente en fruit was om te verkopen.
We hebben prachtige bloemkolen, wortels, en rode kolen. Ze zijn ook stevig zodat je er wel mee kunt spelen.
Oh ja, we hebben ook een saladebar! Mmmmm echt lekker! De kinderen van groep 1 hebben heel veel salade geknipt.
Er hangt een naambord. De kinderen hebben de naam zelf bedacht ‘Gezonde Knabbel’.
De kinderen van groep 2 hebben de prijsjes bepaald en kaartjes gemaakt.
Hoe speel je nu in de groentewinkel en de huishoek er boven? Sommige kinderen vinden dat nog wel wat moeilijk, daarom hebben we daar ook een spelscript hangen.
Natuurlijk hebben we eerst een bezoekje gebracht aan de groente en fruitspecialist Ence Koning in de stad. Wat fijn dat er toch weer ouders waren die ons daar naar toe wilden brengen!
In onze groep hangt een vragenwand met vragen die de kinderen over ons thema gesteld hebben.
Enkele vragen waren: ‘Waar kun je groente kopen?’
‘Waarom moet je groente eten?
‘Wat is de schijf van vijf?’
Met de eerste twee vragen zijn we al druk aan de gang, volgende week gaan we wat doen met de schijf van vijf. Tussendoor bespreken we natuurlijk heel veel dingen die gezond zijn voor ons lichaam. In de leeshoek mogen de kinderen de themaprentenboeken lezen en er een mooi verftekening van maken. Het verhaal van de gulzige geit is erg grappig, die eet namelijk de onderbroek van de boer op.
Bewegen is ook goed. We hebben verschillende soorten sport bekeken op het digibord. Als u zin heeft kunt u in onze klas een duik in het zwembad nemen; je kunt zelfs van de startblokken afduiken!
De Bee-Bot moet ook geprogrammeerd worden om gezond eten te zoeken en op de lichtbak mogen de kinderen een mooie druiventros of ander fruit maken.
De weegschaal vinden de kinderen ook erg interessant daar zijn we nu lekker mee aan het rekenen op het digibord, digitale weegschaal en balans.
Wist u dat je op een pakje drinken kunt lezen hoeveel gram suiker erin zit? Wij zijn aan het wegen en tellen gegaan en hebben er een mooie poster van gemaakt.
Tot slot..,volgende week krijgen de kinderen een groenteboekje waarin ze elke dag een groentesticker mogen plakken. Ze mogen dan vertellen welke groente ze hebben gegeten en de goede sticker erbij zoeken.

De hartelijke groeten van groep 1/2 A ,  juf Alice Post en…..OP JE GEZONDHEID!!