Feestmaand – Groep 1/2b

Alice PostNieuwsberichten

Beste allemaal,

Het eind van het jaar is weer bijna in zicht. De laatste periode zijn we in groep 1/2b bezig geweest met verschillende feesten. Zo hebben we een prachtige hoed geknutseld voor Sint Maarten naar aanleiding van het boek ‘De kleine muis en de grote rode appel’.

Vlak na Sint Maarten kwam ook de goede Sint weer in het land. We hebben gewerkt over het huis van Sinterklaas, met het bijbehorende prentenboek. De kleine pietjes bleven thuis in Spanje achter om op het huis te passen. Ze maakten allerlei avonturen mee in de tijd dat papa en mama Piet met Sinterklaas in Nederland waren. Bij elk avontuur uit het boek hoorde één of meerdere spellen die we in de klas hebben gespeeld. Zo kunnen we nu rijmen, tellen, koffers op de goede manier inpakken, kruidnootjes bakken en schoenen sorteren. Bij elk goed uitgevoerd spel ging een raampje open in de aftelkalender die op de deur hing.

Nu de Sint weer naar Spanje is, is het nog niet afgelopen met de feestjes. Aanstaande maandag viert juf Eline haar verjaardag en ondertussen zijn we ook hard aan het werk rondom het kerstfeest en oud en nieuw.

Wij van groep 1/2b willen jullie allemaal alvast gezegende kerstdagen en een gelukkig 2018 wensen!