Een kijkje in groep 7/8

Angelique van SantenNieuwsberichten

Onze klas verandert steeds meer in een atelier, want we doen onderzoek naar de werkplaats van een kunstenaar. We komen steeds meer te weten over kunst en kunstgeschiedenis en gaan ook zelf aan de slag en de eerste kunstwerken hangen al in het lokaal. Heeft u ze al gezien?

Natuurlijk moeten we als kunstenaar niet alleen kunst kunnen maken, maar we kunnen u ook veel over kunst vertellen. We kunnen u vertellen over beroemde kunstenaars zoals Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh en Johannes Vermeer. Door kunst van anderen te begrijpen, kunnen we zelf kiezen welke technieken we willen toepassen in onze eigen kunstwerken. Heeft u onze omschrijvingen van ‘De Nachtwacht’ al gezien in de hal? Nee..? Kom dan maar snel eens kijken!

De komende tijd zullen wij onze kunstcollectie in ons lokaal en in de hal uitbreiden, zodat u ons werk kunt bewonderen op dinsdagmiddag 29 mei. U komt toch ook?

Maar kunst is niet het enige waar we mee bezig zijn. Natuurlijk zijn we ook nog steeds druk met rekenen, spelling, taal en alle andere vakken. Vaak gebruiken wij hiervoor onze chromebooks, maar soms… Gaan we hiervoor naar buiten! Dat deden we ook op de nationale buitenlesdag.

Daarnaast vinden wij het ook leuk om af en toe echt even iets anders te doen! Daarom zijn we na de vakantie begonnen met een schaakworkshop van Chessity. Deze workshop deden we op onze chromebook en er waren heel veel levels. In de eerste levels leerde je de pionnen kennen en je leerde hoe je die verschillende pionnen mocht gebruiken. En daarna kon het spel beginnen. We hebben er écht van genoten!

Samen met de andere groepen hebben we deze week een hele mooie pinksterviering gehad. Ook als groep 7/8 mochten wij ons hiervoor inzetten. Voor de vakantie hadden we al het pinksterverhaal uit Handelingen besproken en hebben we op gekleurde veren opgeschreven wie de Heilige Geest voor ons is. Daarna hebben we van alle veren een duif gemaakt. Daarnaast hebben we in 23 verschillende talen de andere kinderen toegesproken. Dat klonk ongeveer zo: ‘Den Helige Ande vill leva i ditt hjärta.’; ‘The Holy Spirit wants to live in your heart.’; ‘El Espíritu Santo quiere vivir en tu corazón.’ en ‘Heilagur andi vill lifa í hjarta pínu.’. Weet u welke boodschap we in 23 talen wilden overbrengen? Dit is de Nederlandse vertaling: ‘De Heilige Geest wil in je hart wonen.’.