Bericht van groep 7/8

Martha TamsNieuwsberichten

Wij van groep 7/8 hebben sinds de zomervakantie al veel geleerd en veel dingen meegemaakt! Om te laten weten wat wij precies doen op school, laten we de leerlingen aan het woord:

Onze groep 7/8 is een gezellige en leuke groep. We doen veel leuke dingen met elkaar, bijvoorbeeld voetbal, thema en spelletjes in de kring. Af en toe is er ruzie, maar dat is dan snel weer opgelost. De juffen zijn ook aardig tegen ons en als we iets niet snappen dan leggen ze het goed uit. Ik heb al veel geleerd over samen 1 groep zijn en bijvoorbeeld dat Maxima al 200 hoeden heeft en ook heb ik al veel geleerd over meters en liters. Groetjes Feline

 

Het is in onze groep (bijna) elke dag gezellig. Wij als groep 7/8 hebben veel geleerd. Keersommen, gewichten, optellen, aftrekken en delen. Als we goed werken dan gaat juf voorlezen. Ik vind groep 7/8 de leukste klas! Daan

Het was in het begin best wel spannend, maar ook wel weer leuk, want we gingen veel knutselen en leuke dingen doen. Uiteindelijk gingen we wel weer werken. We leren dit jaar los schrijven in schrijfschriften. Isa

Ik vind het leuk op school , omdat ik het een leuke klas vindt. maar soms wordt er nog gepest, ( gaat de laatste tijd beter). Ik vindt het ook leuk dat we in groepjes zitten. Ik vond het ook leuk dat ik een stukje over Sint-Maarten mocht schrijven. Lourens

Wij hebben aan het begin van dit schooljaar met papier gewerkt omdat de chromebooks er nog niet waren, maar nu hebben we allemaal een eigen chromebook! Ook heeft gr 8 de Nio gehad. Verder hebben we gewoon rekenen, taal en spelling. We hebben ook schrijfles. Wij moeten nu namelijk leren om los te schrijven, en dan een leesbaar handschrift krijgen. Eerder kregen we les in aan elkaar schrijven, maar omdat we op de chromebooks gaan werken moeten we losse letters leren. We hebben ook alweer huiswerk. Bijvoorbeeld BO, Engels, Woordenschat en Topo. Sara

Sinds de zomervakantie is de school weer in volle gang. Onze groep heeft in de tussentijd natuurlijk al veel geleerd. Ik ga u nu vertellen wat wij allemaal geleerd hebben. Nou, wij hebben bij rekenen geleerd hoe we onder elkaar moeten uitrekenen. We hebben ook veel andere dingen geleerd. Bijvoorbeeld hoe alles op school moet en wat niet mag. Onze juf had ons vandaag samen laten voetballen. En ze deed zelf ook mee. Ze leert ons dus ook om samen te werken. En volgens mij vond iedereen het leuk. We leren veel dingen, maar we hebben dus ook heel veel lol met elkaar. Zanna

Sinds de zomervakantie is het een hele, hele, hele, hele leuke groep, omdat iedereen zo aardig tegen elkaar is en ze maken leuke grapjes en ze luisteren goed naar elkaar. Ik heb ook veel geleerd bijv. bij rekenen. Anasofia

Hallo ik vind groep ⅞ een leuke groep omdat we samen heel leuk en gezellig kunnen voetballen. Alleen in de klas is het erg druk. We werken nu gelukkig ook op chromebooks! Vroeger kon ik heel slecht met trema´s werken en nu gaat het veel beter. Lynn

In de begin gingen we knutselen en allemaal leuke dingen doen, zoals een eigen fantasiedier maken. Met je groepje! En nog ook een leuke hoed maken, dat vond ik het leukste. Daarna begonnen wij met rekenbladen. Dat was ook best leuk hoor! We gingen met breuken beginnen. In de begin vond ik het lastig, maar later snapte ik het wel. Ik vind cijferend optellen en aftrekken en tafels het leukst. Shaja

Ik vind het leuk op school omdat je veel leert en op chromebooks werkt. En we hebben tot nu toe in groep 7 en 8 bij rekenen geleerd dat je bijvoorbeeld 347×4  makkelijk kan uitrekenen. En bij taal de werkwoorden en bij spelling de categorie ei en ij. En de groep is leuk omdat iedereen stil is tijdens het lezen en zelfstandig werken. Bij het thema ‘hoeden’ werk ik samen met Marijn en Julian
en we kunnen goed samenwerken en we gaan binnenkort de sportwinkel of iemand die kan racen bellen. En daarom vind ik school leuk. Boaz

Wij hebben spelletjes gedaan en al best veel geleerd , we hebben veel huiswerk en een goeie juf, ik vind het best leuk in groep 7/ 8.  Het buitenspelen en gym is natuurlijk het leukst, maar de rest is ook wel leuk.  En gelukkig werken we nu allemaal op chromebooks. Jafeth

Groep ⅞ is een leuke groep, dat komt doordat wij meer één groep zijn en dat we goed met elkaar om kunnen gaan. Groep 8 heeft zijn uiterste best gedaan voor de Nio en nu maar hopen dat de uitslag goed is. Groep 7 heeft op de gang gewerkt dus dat was waarschijnlijk ook wel leuk. We leren hier Topo, Bijbel Onderwijs (BO), Engels, Rekenen, Taal, Woordenschat, Spelling en Verkeer. Marijn

  

Groep ⅞ is een leuke en gezellige groep. We kunnen het allemaal goed met elkaar vinden. Ik vind een juf heel leuk omdat ze zo jong is  en zo vaak spelletjes doet. En ik vind een andere juf heel leuk omdat ze goede instructie kan geven en soms heel vrolijk kan zijn. We doen vaak leuke spelletjes met elkaar. Juf verzint vaak ook leuke spelletjes bij de instructie. Maar het is wel leerzaam. We hebben ook vaak gesprekken in de kring. Daarbij moeten we elkaar kunnen vertrouwen. Dat lukt vaak wel. Maar soms vinden kinderen het moeilijk om iets hardop te zeggen. We hebben bij rekenen geleerd om te vermenigvuldigen met kommagetallen. En we hebben ook veel herhaling gehad. Thijmen

Ik vindt dat ik best veel geleerd heb, bijvoorbeeld het onder elkaar rekenen en cijferend optrekken en aftrekken vond ik goed gaan. Ik vond ook dat taal en spelling goed ging en dat ik een leuke klas en een leuke juf heb, omdat ze allemaal zo goed stil kunnen (maar ook veel lawaai kunnen maken) zijn en de juf kan goed voorlezen en lesgeven. Van het thema vond ik het fantasiedier het leukst want ik heb thuis mijn fantasiedier na gemaakt. Mart

Ik heb met rekenen geleerd hoe je het sneller en makkelijker kunt uitrekenen en hoe je goed onder elkaar moet rekenen. In de pauze speel ik meestal met Isa en Sanne en Naomi. Als we voetbal hebben speel ik voetbal,blikkietrap en trefbal. Het leukste vak vind ik Engels. Ik weet al hoe ik moet zeggen:Hallo ik ben Thirza en het moeilijkst vak vind ik rekenen. Begrijpend- lezen vind ik een beetje saai. Ik vind het leuk in de klas. Ik leer heel veel nieuwe woorden en taal vind ik ook makkelijk. Spelling is het allerleukst en ook makkelijk, daardoor kan ik de woordjes beter schrijven en dan doen we ook nog een 5 woorden dictee. De juffen doen het goed, ik vind dat ze bij mij het rekenen goed kunnen uitleggen. Thirza

Onze groep is leuk, grappig en soms irritant, dat komt omdat -sommige- kinderen de hele tijd niet luisteren! Gelukkig is dat opgelost!! ( soort van ). Wij hebben veel geleerd vanaf de zomervakantie, alleen zijn wij volgens mij wel toe aan de herfstvakantie ;P. Juf Angelique en Juf martha zijn hele lieve en leuke juffen!! Behalve als ze huiswerk opgeven en overhoren!! Wij ( groep 8 ) hebben ook op 10 okt. de Nio gehad, die was best pittig maar viel ook wel weer mee! En als we gaan voetballen met de groep is het heel gezellig!! Wel jammer dat wij bijna geen voetbal hebben. We doen ook spelletjes in onze klas. Maar voor de rest is alles heel gezellig in ons groepje ⅞ ! Engels is ook wel leuk maar heel erg makkelijk. Danique

Onze groep is een leuke en gezellige groep. Onze juffen zijn leuke juffen en ze kunnen ons goed helpen. Groep 8 heeft de NIO gehad hij was best lastig. We zouden op chromebooks werken maar die zijn nog niet binnen. Ik hoop dat ze snel komen want nu werken we alleen nog op papier. Dus als u benieuwd bent welke groep de leukste is . GROEP ⅞!!!!!!!!!! Julian

Hallo, ik vind school leuk omdat dat we een klas hebben die veel voetbalt.En we leren veel van de juffen, we hebben 2 juffen: juf Martha en juf Angelique. Pablos

Hallo ik vind gr ⅞  leuk we voetballen samen en we  samen.Vorig jaar was dat anders toen was gr 7 en 8 apart maar dit is leuker. En dit jaar heb ik dingen geleerd met rekenen spelling en taal. Dit hebben juf Martha en Angelique gedaan. Juf Angelique is er op maandag en dinsdag en woensdag en juf martha is er op donderdag en vrijdag. We zijn van 9:30 tot 15:00 op school en woensdag van 9:30 12:30. Huiswerk: we hebben bo dat is bijbel onderwijs dat gaat over de bijbel. En we hebben ook engels en topo. GR 7 heeft Europa en gr8 heeft de wereld en nu hebben we Azië. en vandaag 10-10-2017 Nio. De uitslag krijgen we later.  Deze school is een echte aanrader.  Tim

Ik ben Emma. Ik vind de juf Angelique super leuk en ik vind deze groep super, ook groep acht. Ik vind het jammer dat Merel weg is en ook Alessandro.  Hij was ook super, maar ik heb Sanne en Anasofia nog. Het thema was ook leuk met een gekke hoedjes dag. Ik vind Engels ook super leuk en rekenen is ook leuk maar lastig dus daarom wil ik heel graag in deze klas blijven. Emma

Het is leuk op school. We leren veel en Engels is het leukst. Sanne

Wij hebben de afgelopen weken spelletjes en kennismaking gedaan en geleerd met nieuwe methodes. We zijn nu al een tijdje aan het werk. We hebben geleerd met cijferend vermenigvuldigen. We doen veel vijf woorden dictees. Maar we hebben ook MET ZIJN ALLEN GEZELLIG! En ik vind het heel leuk. We doen nu het thema hoeden en wij zijn nu op het punt de brandweer te bellen. Het is een leuk en grappig thema waar je wat van leert van de geschiedenis van de hoeden.

Wij zijn aan de slag gegaan met kernkwaliteiten. Nu vraagt u zich waarschijnlijk af, wat zijn kernkwaliteiten? Dat gaan wij nu uitleggen. Kernkwaliteiten zijn kwaliteiten die in je zitten, die je van begin af aan al hebt. Natuurlijk kunnen we allemaal nog wel groeien in onze kernkwaliteiten, daarom helpen we elkaar hierbij. Wij hebben de kernkwaliteiten samenwerken, rust, creativiteit en zelfvertrouwen besproken. Ook zijn we naar de Helderse Vallei geweest. We kregen daarna ook nog een gastles op school over water, dat is op dit moment ons thema. Daarnaast hebben we voor ons thema een wereldkaart die we met de hele klas in groepjes inkleuren. Die komt aan de muur te hangen. We hebben ook een tijdlijn aan waar we alle weetjes bij de goede tijd kunnen hangen. Op dit moment hebben we een meetweek. We rekenen nu niet alleen op onze chromebooks, maar we gaan ook echt in en om school dingen opmeten. Op woensdag 22 november hadden we een turnles tijdens gym. Iedereen vond het een leuke les, want er waren echte turnsters die alles voor deden. Daarna mochten we zelf op een groot springkussen springen! Al die avonturen zijn superleuk en de sfeer is de klas is fijn. Iedereen kan zichzelf zijn in deze klas! Sara, Zanna en Danique

De kinderen schrijven bijna allemaal dat dit een fijne groep is, nou dat willen wij als juffen wel bevestigen. Een enthousiaste en hardwerkende groep. Inmiddels zijn de chromebooks gearriveerd. We kunnen er dus nu allemaal, lekker mee werken. Gelukkig is de tijd van stencils weer voorbij. Juf Angelique en juf Martha