Bericht van groep 3/4

Ineke Van der HorstNieuwsberichten

Bericht uit groep ¾

 

Wat een nieuwsgierige kinderen en ouders kwamen er, na de herfstvakantie, de klas in. De nieuwe tafels en stoelen stonden klaar.

De kinderen en juffen zijn erg blij met de nieuwe meubels! Volgens de kinderen is het fijn om aan de hoge tafels te zitten. En kunnen ze nu extra goed werken 🙂 Een dikke duim!

In groep 3 hebben we de volgende woorden van kern 3 geleerd: doos, poes en koek . In kern 2 hadden we de letter b van buik geleerd. En nu de letter d van doos. Dat zijn lastige letters om te onthouden! We maken gebruik van de “bolle buik” en de “dikke derrière”.

Over het woordje koek hebben twee kinderen van groep 3 een verhaaltje geschreven:

In groep 4 hebben we de afgelopen week gewerkt met een tekst over het feest van Sint Maarten. De kinderen wisten niet wie Sint Maarten was en waarom er een feest voor hem is. Daar hebben we filmpjes over gekeken en tekst over gelezen.

De kinderen hebben voor het eerst in google docs een verhaaltje geschreven over Sint Maarten. Dat was nog best lastig. Hoe kom je in google docs? En waar staan alle letters op het toetsenbord? Het was even zoeken, maar het is gelukt!

sint-maarten  11noveber is  een  volk  feest  .een  feest  voor  kideren.sint-maarten  heet  eigenlek martinus.hij wort geboren in 316 .hij vogt in  Romeinse leeger en  hij  stopten met te vegten  hij koos om  bij got te  horen en hij is dood ge  gaan in 397

 

sint-maarten is een feest die ik heel leuk vint en met lampiejonen en met heel veel snoep en je mag heel laat naar bed en je viert in de middeleeuwen maar in de tijt van jezes denk ik niet maar middeleeuwen ik denk iets van 102 jaar ge leeden maar hoe veel jaar ge leeden weet ik niet maar ik denk nog geeneens mijn oover groot oma bestont en mijn oover groot opa bestont en nog mijn tante en mijn oom en nog mijn oover groot tante en mijn oover geoot oom

 

het feest van sintemaaten op 11noof mber  sintemaarte zat in het leeger  hij hat een paart  en een zwaart en een manto en hij zag een man op de gront ligen hij pakte zijn zwaart en toen wasie dordmide en hij pakte een stuk en hij gefte het stuk aan de man die man was hem iweg dank baar

 

sintmaartenis.eenmanhijsnee.sneezijnmantel.dorhedmiden.rond11novenber.komtindemiddeleeuwen

 

sint-maarten                                                                                                                                            vroeger vierde ze sint-maarten sint-maarten is ook een persoon sint-maarten werkte vroeger bij het roomijnzeleeger hij zach een beedlaar en hij pakten zijn zwaard en…….hij zne een steuk af.

 

Het  feest   van   sintmaarte .is   een   feest.en  is   un   persoon    Hij   werkten  in    het    leger    en   toen   werkten     niet    meer      bij    leger    maar   priester      en    hij    stierf op  11   noovember.

 

het sint maaten is een feest.dat woort op 11november geviert woort. en sintmaartenop8 november. ge storven en sintmaarten heet eigelek martienes.dat lijkt op mart.Hij is op316gboren.en Hij was bij het roomijnseofsier leeger.dat is koel of tog niet.en hij is een man.en Hij ging alen maar met got beezeg dat is goet ja dat is pas goet niet of wel ja dat is top.dat mag ik graag zien en dan moet je eenlietsje zingen.dat is leuk zuuuuper leuk ja