Agent en Boef

Alice PostNieuwsberichten

In groep 1/2B zijn we begonnen aan een nieuw thema: agent en boef. We lezen de verhalen van Agent en Boef in de boeken van Tjibbe Veldkamp en ontdekken van alles over de politieagent. Op de vragenwand staat al een aantal vragen die wij onszelf gesteld hebben, zoals:
– hoe ziet een politiebus er van binnen uit?
– Waarvoor heeft de politie een walkie-talkie? (we hebben nu geleerd dat de politie dit een portofoon noemt).
– Waarom heeft de politie een helikopter?
– Waarom is een politieauto niet geel?
In de komende weken komen hier nog meer vragen bij.
Een aantal van onze vragen konden wij stellen aan politieagent Jeroen. Deze agent is langsgekomen om ons te laten zien hoe zijn uniform eruit ziet. Hij heeft  ook verteld wat een politiehond doet en hij heeft ons zijn motor laten zien. We mochten zelfs allemaal even op de motor zitten! Ook hebben wij de sirene gehoord. Dat was een hard geluid. Na deze les hebben wij in de klas een politiehoek gemaakt. Nathan en Jonathan hebben samen een kinderwagen omgetoverd tot politieauto. Valentijn en Mirte hebben hard gewerkt aan een gevangenis.
Helaas is er ook slecht nieuws. Er is al drie keer heel veel rommel gemaakt in de klas! En nu hoor ik u denken: hoe kan het ook anders met twintig kleuters in de klas?! Maar nee, u heeft het mis! Groep 1/2B kan heel goed opruimen. Wij denken dat het boef was die zoveel rommel in de groep maakte. We hebben boef een brief geschreven, want het is niet leuk dat hij steeds zoveel rommel maakt. Dit stond er in de brief:
 
Beste Boef, 
Het is heel stout dat je zoveel rommel maakt. 
Je mag niet meer in de klas komen. 
Alleen als je niet meer rommel maakt. 
Je moet volgende keer een mooie vlinder maken.*
Groetjes, groep 1/2B 
 
In dit thema leren wij ook over de regels in de klas, buiten en in het verkeer. We hebben geleerd wat alle verkeersborden betekenen. Als we naar gym lopen, zien we ook vaak verkeersborden. Verkeersborden hebben verschillende vormen, maar ook verschillende kleuren. Welke verkeersborden ziet u met uw zoon of dochter onderweg? Wat betekent dit? Op het plein spelen wij ook met verkeersborden en stoplichten.
Tenslotte leren we veel nieuwe liedjes. In het bijzonder hebben we een liedje geleerd over een papagaai die gaat fietsen. In het liedje komen er steeds familieleden bij. Eerst komt papa gaai, dan mama gaai, baby gaai enzovoort. Het lukt steeds beter om dit goed te onthouden!
Dat was het nieuws uit groep 1/2B! 🙂
*Boef had een rommeltje gemaakt van zijn vlinder plakwerkje. Heeft u onze mooie (symmetrische) vlinders al gezien?