4e plek Cruyff Court toernooi

Arnold KramerNieuwsberichten

Cruyff Court 

Afgelopen woensdag hebben de jongens van groep 7/8 hun kwaliteiten ingezet tijdens de 1e ronde van het Cruyff court voetbaltoernooi. Het waren 6 korte wedstrijden waarbij de jongens soms flink aan de bak moesten. De eerste wedstrijd was een domper en verloren we met 4 tegen 0, we waren nog niet helemaal warm en scherp. De tweede pot kwam daar rap verandering in, de jongens hadden zelf onder leiding van Luuk wat aanpassingen in de opstelling doorgevoerd en dat pakte goed uit, Woytek schoot met scherp en Joas plukte de ballen van de doellijn. Ook Jenayro pikte zijn doelpuntje mee en we wonnen deze pot met 4 tegen 0 mede door een eigen doelpunt van de tegenstander (waarvoor nog hartelijk bedankt;) De derde pot werd ook met 3-1 gewonnen en Mees was deze pot de scherpschutter met 2 goals en Erik met 1 prachtige goal na een mooie assist op naam van Gijs.

De vierde wedstrijd was een stevige pot tegen de gevreesde tegenstander van de Hofstee, waarbij we in 1e instantie nog aardig mee kwamen tot de 1-0, hierna besloot de coach om een wissel door te voeren op een zeer ongelukkig moment waardoor er een gat in de verdediging ontstond terwijl Erik en Gijs wisselden en er ook voor Joas geen houden aan was. De verdedigende linie stond weliswaar als een huis met Gijs, Erik en Wout, soms kwam onze voorstopper Jenayro tot de middenlijn maar het mocht niet baten. De eindstand was met 3-0 toch nog iets om trots op te zijn. 

Nog 2 potten wachtte op ons op deze toch nog redelijk droge middag op het Cruyff court in nieuw Den Helder. De Dijk stond, letterlijk, als een dijk te voetballen en imponeerde door hun lengte  en kracht, Mees en Woytek kwamen er soms toch nog met een vloeiende schaar af toe doorheen maar dan stond daar toch ook een dijk van een keeper die de bal uit het doel knalde. Helaas moesten we diep buigen en het verlies van 2-0 incasseren. Nog 1 keer opladen voor een laatste pot tegen de Trimaran en dat lukte. Direct na het fluitsignaal veroverde wij de bal en via een prachtige crosspass van Gijs, of was het Erik,(?) belandde de bal in de voeten van Mees die de 1-0 op zijn naam schreef. Een doelpuntenfestijn werd het, binnen de (slechts) 8 minuten durende wedstrijd wisten we maar liefst 7 keer het doel te raken! 3 x Mees, 1 x Jenayro 1 x Wout en het ging zo snel dat Meester Arnold niet eens meer weet wie de andere gescoord heeft! We kijken terug op een geslaagd toernooi en we hebben uiteindelijk een 4e plek behaald en vrijkaartjes voor de Suns, Yes! Super gedaan mannen, we zijn trots op deze teamprestatie!

PS: Oh,ja en vergeet de zak snoep niet voor de schutter die de bal in de roos schoot 😉