Bericht uit groep 8!

Ineke Van der HorstNieuwsberichten

De afgelopen weken waren de “gouden weken”. We hebben vooral gewerkt aan groepsopdrachten. Ook hebben we kennismakingsspellen gedaan. We hebben nagedacht over de positieve eigenschappen van elkaar.

Bij meester Arnold hebben de kinderen gewerkt aan het “vallend ei experiment”. Hoe zorg je ervoor dat een rauw ei de val van 2 meter hoogte goed doorstaat? De kinderen waren super goed bezig met een plan bedenken en het uitvoeren.

Afbeeldingsresultaat voor vallend ei experiment

Bij juf Hanneke hebben de kinderen een brug moeten maken van papier. De voorwaarden: de brug moest 30 cm overbruggen. Na één uur was de tijd om een brug te maken voorbij. We gingen testen hoeveel potjes lijm de bruggen konden houden. Uiteindelijk konden er ook nog een flesje water bij, een nietmachine en een plakbandroller. Bijzonder hoe je alleen van A4 papier een stevige brug kan maken!

De afgelopen woensdag en donderdag is er in tweetallen gewerkt aan een escape-room over Prinsjesdag. In tweetallen moesten de kinderen antwoorden zoeken op vragen. Deze antwoorden moesten als een code in een kluis worden ingevoerd. Bij een juist antwoord ging de kluis open. Daar kregen ze dan informatie voor de eindopdracht: bereken de inkomsten en uitgaven van een gezin. En ontdek of het gezin aan het eind van de maand financieel in balans is.